Starlight

The Disclaimer





Hello and Welcome my fat zomba(s).
eha's the name. I got my first breathing since 1995. & I blows the candles on twenty five of november every year. Characteristic? People said I'm talkative, anywhere and anytime. Even though I'm talkative but I'm not the person that have a finger in the pie. Personality? Not too straight, sometimes might be a little bit shy. Emotionally normal with laughter. However, designs is definitely been liked. Random's photography is simply pretty. I love sky blue but guess what? It is just my Cinnamoroll stuff are all in blue! Idol? Muhammad S.A.W


Travel This Site



The Cbox Song



♦ URL Blog not email ,, please ? :)
♦ Harsh words & Anon not allowed

Shoutbox

Credits


" " />
Basecode by: eha
Template by :
him


All rights reserved ® Your Name 2011 - 2012


day by day


Thursday, February 16, 2012 1:50 AM

Assalamualaikum...

macam biasa, salam mesti diutamakan. so, salam ukhuwah tu all muslim mates and hello to non-muslim. pejam celik pejam celik almost 2 weeks masuk bulan february kan? rasa macam bru semalam jadi student form1,  tup tup sekarang dah form5 dah aku, and i have to be tough when i be in here. dengan pelbagai subject yang makin lama beri tekanan pada aku. syukur alhamdulillah, Allah kurniakan aku kesabaran yang tinggi. for now, aku cuba untuk kasih pada semua cikgu cikgu yang ada dekat DB. before this aku dok mengutuk aje cikgu2 yang ada, subhanallah, teruknya aku. hahaha. biasalah. masa tu kanak kanak ribena lagi. hehe.

when i be in form5, homework hari demi hari tak pernah aku tangguhkan, ecewahh, aku try taknak buat cikgu cikgu sakit hati, biasalah restu cikgu tu penting, sama macam restu parents. well, cikgu kan parents kedua kita aitee? tapi kadang kadang aku tertanya tanya kenapa kita selalu complaint bila cikgu beri kita homework lebih sikit? kenapa bila cikgu beri homework kurang kita happy? sebab kurang tugasan? begitukah? 

"Sesiapa yang keluar mencari ilmu dan berniat akan mengamalkan dengan ilmunya nescaya ilmunya memberi manfaat akan dia, walaupun hanya sedikit ilmu yang dicapainya"
 (abul hassan al-waaizh')

actually, bila difikir fikir balik, untuk apa cikgu beri homework lebih? for our succed right? untuk tambah ilmu kita. cikgu tak dapat apa2 pun if kita tak buat kerja diorang, cikgu dapat gaji same as usual, kita buat kerja dia or tak, cikgu cikgu still dapat gaji yang sama, tiada yang kurang. aku beruntung sebab ada cikgu2 yang rajin. selalu buat extraclass semua. sanggup balik lewat petang segala. and i'm proud to be in SMDB :)

"The most Grateful of people to Allah and those who are most grateful to other people"