Starlight

The Disclaimer





Hello and Welcome my fat zomba(s).
eha's the name. I got my first breathing since 1995. & I blows the candles on twenty five of november every year. Characteristic? People said I'm talkative, anywhere and anytime. Even though I'm talkative but I'm not the person that have a finger in the pie. Personality? Not too straight, sometimes might be a little bit shy. Emotionally normal with laughter. However, designs is definitely been liked. Random's photography is simply pretty. I love sky blue but guess what? It is just my Cinnamoroll stuff are all in blue! Idol? Muhammad S.A.W


Travel This Site



The Cbox Song



♦ URL Blog not email ,, please ? :)
♦ Harsh words & Anon not allowed

Shoutbox

Credits


" " />
Basecode by: eha
Template by :
him


All rights reserved ® Your Name 2011 - 2012


its about shawl ^^


Monday, November 14, 2011 4:42 AM

Assalamualaikum...
zaman sekarang nih, memang ramai la kan yang SUKA sangat pakai shawl, termasuk lah aku, hehehe. 
actually, tak salah pkai shawl, tp tengok la cara pemakaian kan, dlu mmg aku suka gila belit sana belit sini, tp since hritu, ada la hamba Allah, post dekat fb psal shawl yang telah hampir sama dengan rahib kristian. 
euww ! aku paling bara dengan kaum ni ahh, pengaruh gila kuat, tapi bila tgk balik kan, 
rahib kristian nih tutup aurat kan? kiranya dia meniru islam lah kan? HAHA, ngek aku nih ><

jap jap, nak post hadith, hehe


Barangsiapa yang menyerupai sesuatu kaum maka ia dikira termasuk ke dalam golongan itu. (Riwayat Ahmad dan Abu Dawud dari Ibnu Umar r.a)

Bukanlah daripada golongan kami (umat Islam) siapa yang menyerupai (meniru) selain daripada (cara hidup) kami. Jangan kamu menyerupai orang-orang Yahudi dan Nasrani (Kristian). (Riwayat Tirmidzi)

Kamu akan mengikut jejak langkah umat-umat sebelum kamu, sejengkal demi sejengkal, sehasta demi sehasta, sehingga jikalau mereka masuk ke lubang biawak pun kamu akan mengikuti mereka. Sahabat bertanya: Ya Rasulullah, apakah Yahudi dan Nasrani yang engkau maksudkan? Nabi saw menjawab: Siapa lagi kalau bukan mereka? (Hadis riwayat Imam Muslim)

hoho. thats all ^^